Wyślij przepis!

z cerkiew.pl

Włoskie grzanki

1. Przygotowanie farszu: pomidory i cebulę bardzo drobno posiekać. Dodać przyprawy, oliwę i wymieszać. Mozarellę poszarpać lub pokroić na małe plastry.
2. Pieczywo pokroić na kromki.
3. Na grzankę układać farsz, na to kawałek sera. Zapiekać w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 5 minut, tak aby wszystko się podgrzało, a ser stopniał.
Smacznego!

Grzanki równie dobrze smakują bez sera, tak więc śmiało można je przygotowywać w dni, kiedy nie je się nabiału.

kategoria potrawy: warzywne

rodzaj potrawy: przekąski

czas przyrządzania: 20 minut

autor: Kasia Masalska

składniki:

  • pieczywo pszenne (bagietka, ciabatta)
  • 3 małe pomidory
  • 1 mała czerwona cebula
  • kilka listków świeżej bazylii lub pół łyżeczki suszonej
  • szczypta soli, pieprzu
  • łyzka oliwy z oliwek
  • mała kulka mozarelli
drukuj

podobne przepisy