Na głębszy talerz należy wyłożyć rukolę. Następnie pokroić w kostkę łososia i ułożyć na rukoli. To samo zrobić z pomidorami suszonymi(w kostkę) i cebulą czerwoną(w piórka). Posypać wszystko kaparami i polać oliwą z oliwek. Ostatnim krokiem jest dokładne obranie grejpfruta ze skóry (i białych skórek) tak, aby pozostały same nasiona i pokrojone w kostkę cząstki grejpfruta ułożyć na wierzchu sałatki.
Smacznego!
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: mączne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: 15 minut
autor: Kasia Masalska
składniki:
- paczka rukoli
- 100 g łososia sałatkowego (wędzonego)
- 1/4 grejpfruta czerwonego
- 5 pomidorów suszonych
- 2 łyżki kaparów
- 1 cebula czerwona
- oliwa z oliwek
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic