Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
Bobena salata (sałatka fasolowa)
Fasola powinna być wcześniej wymoczona na noc w wodzie i gotowana przez. 2 godz., az zmięknie. Następne wkładamy fasolę do naczynia, dodajemy cebulę pokrojoną w półksiężyce i mieszamy. Zalewamy oliwą (1 łyżka), posypujemy solą w zależności od gustu i mieszamy. Teraz należy dodać pokrojone w kostkę pomidory i pietruszkę i delikatnie wymieszać.
kategoria potrawy: warzywne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: przygotowanie fasoli-14 godzin, przygotowanie sa??atki- 15 minut
autor: Teodora Tancheva
kraj: Bułgaria
składniki:
- pół kilograma fasoli
- czerwona cebula
- 2 pomidory
- sól, oliwa, pietruszka
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic