Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
Ryż w czerwonym sosie z pieczarkami
Podsmaż cebulę na oleju, dodaj pieczarki. Dodaj posiekany czosnek, pomidory, sól, pieprz, dwie szklanki wody, paprykę. Sos należny gotować dopóki woda odparuje. W międzyczasie należny ugotować ryz. Gdy ryz jest już ugotowany i sos ma gęstą konsystencję polewamy ryz sosem. Można go również posypać starkowanym żółtym serem lub pietruszką.
kategoria potrawy: warzywne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: 20 minut
autor: monastiriaka.gr
składniki:
- 2 szklanki posiekanych pieczarek
- 2 szklanki ryżu
- 2 cebule
- 2 dojrzałe pomidory
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, olej, ostra papryka
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic