Wyślij przepis!

z cerkiew.pl

Pasta z makreli z suszonymi pomidorami

Makrelę oczyszczamy z ości, rozdrabniamy widelcem. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę, łączymy z makrelą, koncentratem pomidorowym, oliwą i przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy odsączone pomidory z pestkami dyni. Pasta doskonała z ciemnym swojskim pieczywem :)

kategoria potrawy: mączne

rodzaj potrawy: przekąski

czas przyrządzania: 5 min

autor: Margaryta

kraj: Polska

składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 słoiczka suszonych pomidorów z pestkami dyni (z Biedronki)
  • 5 łyżek oliwy z pomidorów
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • pieprz ziołowy do smaku
drukuj

podobne przepisy