Przez 5 minut ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Rozkruszamy herbatniki, nasączamy je w brandy, po czym dodajemy wraz z orzechami do utartej masy. Dokładnie mieszamy. Formujemy 5-cm roladkę, którą po zawinięciu w folię aluminiową wkładamy do lodówki, aby stężała.
Tłumaczenie: Anna Popow
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: mączne
rodzaj potrawy: wypieki
czas przyrządzania: 15 minut + czas na stężenie
autor: monastiriaka.gr
kraj: Grecja
składniki:
- 250 g masła roślinnego- 100 g drobnego cukru do pieczenia
- 100 g kakao
- 200 g herbatników
- 1 szklanka posiekanych i uprażonych orzechów włoskich
- ½ szklanki brandy drukuj
podobne przepisy
21.12.2021 Marta Gryciuk