Wyślij przepis!

z cerkiew.pl

Kormos - grecki blok czekoladowy

Przez 5 minut ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Rozkruszamy herbatniki, nasączamy je w brandy, po czym dodajemy wraz z orzechami do utartej masy. Dokładnie mieszamy. Formujemy 5-cm roladkę, którą po zawinięciu w folię aluminiową wkładamy do lodówki, aby stężała.

Tłumaczenie: Anna Popow

kategoria potrawy: mączne

rodzaj potrawy: wypieki

czas przyrządzania: 15 minut + czas na stężenie

autor: monastiriaka.gr

kraj: Grecja

składniki:

- 250 g masła roślinnego
- 100 g drobnego cukru do pieczenia
- 100 g kakao
- 200 g herbatników
- 1 szklanka posiekanych i uprażonych orzechów włoskich
- ½ szklanki brandy
drukuj

podobne przepisy