Kapelusze pieczarek odcinamy od nóżek, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Cebulę i ogórki kroimy w plasterki.
Z podanych składników gotujemy zalewę.
W misce układamy warstwami: usmażone pieczarki, cebula, usmażone pieczarki, ogórki. Danie zalewamy gorącą zalewą, a gdy wystygnie, wstawiamy do lodówki. Podajemy następnego dnia.
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: warzywne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: ok. 60 minut
autor: http://woskresienska.euro-net.pl/
kraj: Polska
składniki:
składniki:1 kg pieczarek
3 średnie cebule
3 ogórki konserwowe
sól, pieprz
bułka tarta
zalewa:
4 szklanki wody
6 łyżek octu
6 łyżek keczupu
pół słoika koncentratu pomidorowego
1 łyżka soli
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
liść laurowy
drukuj
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic