Wyślij przepis!

z cerkiew.pl

Grzyby jak ryby

Kapelusze pieczarek odcinamy od nóżek, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Cebulę i ogórki kroimy w plasterki.

Z podanych składników gotujemy zalewę.

W misce układamy warstwami: usmażone pieczarki, cebula, usmażone pieczarki, ogórki. Danie zalewamy gorącą zalewą, a gdy wystygnie, wstawiamy do lodówki. Podajemy następnego dnia.

kategoria potrawy: warzywne

rodzaj potrawy: przekąski

czas przyrządzania: ok. 60 minut

autor: http://woskresienska.euro-net.pl/

kraj: Polska

składniki:

składniki:
1 kg pieczarek
3 średnie cebule
3 ogórki konserwowe
sól, pieprz
bułka tarta
zalewa:
4 szklanki wody
6 łyżek octu
6 łyżek keczupu
pół słoika koncentratu pomidorowego
1 łyżka soli
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
liść laurowy

drukuj

podobne przepisy