Wyślij przepis!

z cerkiew.pl

Farsz sojowo-pieczarkowy do pierogów

Granulat sojowy gotować w bulionie przez 3-5 minut. Odsączyć. Cebulę obrać, drobno pokroić, doprawić solą i zeszklić w rondelku. Pieczarki umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i podlać olejem, dusić na małym ogniu 10 minut. Następnie posypać pieczarki mąką pszenną, dodać masło i wymieszać. Dusić jeszcze chwilę, dodać mąkę ziemniaczaną i wystudzony granulat, wymieszać.

Zagnieść ciasto na pierogi i nadziewać farszem. Najlepiej smakują podsmażone i polane cebulką.

kategoria potrawy: warzywne

rodzaj potrawy: przekąski

czas przyrządzania: ok. 40 minut

autor: http://woskresienska.euro-net.pl/

kraj: Polska

składniki:

składniki:
1 opakowanie granulatu sojowego
1 litr bulionu warzywnego z kostki
25 dag pieczarek
1 duża cebula
olej
1 łyżka masła roślinnego
1 łyżka mąki pszennej
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
sól, pieprz
drukuj

podobne przepisy