Seler i marchew gotować około 30-40 min. Po wystudzeniu zetrzeć na miazgę. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor. Pieczarki pokroić w plastry i też usmażyć. Do masy selerowo - marchwiowej dodać cebulę, pieczarki, namoczoną bułkę, wodę oraz bułkę tartą, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na blachę (najlepiej wyścielić papierem do pieczenia) i piec około godzinę w temperaturze 180 stopni.
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: warzywne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: 2 godz. (1 godz.przygotowania + 1 godz.pieczenia)
autor: http://woskresienska.euro-net.pl/
kraj: Polska
składniki:
składniki:1 kg selera
3 średnie cebule
ok. pół kg pieczarek
pół kg marchwi
1 szklanka wody
3/4 szklanki bułki tartej
1-2 suche bułki do namoczenia
przyprawy według uznania: sól, pieprz, papryka słodka, koperek, natka pietruszki
drukuj
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic