Banany obrać i pokroić na plastry, ugotować na papkę w rondlu z ok. 1 szklanką wody, miodem i masłem roślinnym. Po ugotowaniu dodać wiórki i lekko uprażone na patelni płatki owsiane oraz posiekane bakalie.
Zagnieść ciasto dodając na koniec cukier waniliowy. Formować okrągłe kulki, piec w piekarniku ok. 20- 30 minut . Po upieczeniu obtoczyć w bułce tartej.
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: mączne
rodzaj potrawy: wypieki
czas przyrządzania: ok. 50 minut
autor: http://woskresienska.euro-net.pl/
kraj: Polska
składniki:
składniki:banany - 6 sztuk
wiórki kokosowe - 0,3 kg
płatki owsiane błyskawiczne - 0,3 kg
miód naturalny - 2 łyżki
cukier wanilinowy
masło roślinne - 0,15 kg
(do ciasta można dodać bakalie) drukuj
podobne przepisy
21.12.2021 Marta Gryciuk