Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
Pasta z ciecierzycy (hummus)
Ciecierzycę (groch włoski) namoczyć na 12 godzin, następnie zlać wodę, nalać świeżej i gotować przez ok. godzinę. Po ugotowaniu zemleć dwukrotnie lub zmiksować, dodać przyprawy, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz czosnek i posiekaną natkę. Podawać do ciemnego pieczywa.
kategoria potrawy: warzywne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: 1 godz. i 15 minut (+12 godzin na namoczenie ciecierzycy)
autor: http://woskresienska.euro-net.pl/
składniki:
składniki:ciecierzyca - ok. 0,5 kg
czosnek - 4 ząbki
pietruszka zielona - 1 pęczek
sól
oliwa - ok. 0,20 kg
sezam mielony - 5 łyżek
sok z 1 cytryny
pieprz biały naturalny drukuj
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic