Wyślij przepis!

z cerkiew.pl

Pasztet z soi

Soję namoczyć w wodzie na noc lub na ok. 12 godzin, potem gotować przez ok. 2 godziny dodając seler, marchew i 1 cebulę.

Drugą cebulę zeszklić na oliwie, wszystkie składniki dwukrotnie zemleć łącznie z przesmażaną cebulką.

Płatki owsiane zalać ok. szklanką wody, dodać kostki grzybowe, przykryć i pozostawić do napęcznienia . Potem wszystkie składniki i przekręconą soję z warzywami połączyć z napęczniałymi płatkami, wymieszać, doprawić solą i przyprawami. Piec w piekarniku ok. 1 godziny.

Można dodać przesmażone pieczarki, przesmażoną paprykę lub pora.

kategoria potrawy: warzywne

rodzaj potrawy: przekąski

czas przyrządzania: 1,5 godziny (+14 godzin na moczenie i gotowanie soi)

autor: http://woskresienska.euro-net.pl/

kraj: Polska

składniki:

składniki:
- soja - 0,60 kg
- marchew
- pół selera
- cebula - 2 sztuki
- płatki owsiane - 1 szklanka
- kostki grzybowe - 2 sztuki
- sól
- oliwa
- przyprawy wg uznania
drukuj

podobne przepisy