Wyślij przepis!

z cerkiew.pl

Garnuszek babuni

*do przygotowania potrzebne są 4 garnuszki gliniane

Ziemniaki obrać i pokroić jak na zupę, kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce do warzyw, czosnek drobniutko posiekać, rybę pokroić w niewielką kostkę przyprawić. Wszystko dokładnie wymieszać z oliwą z oliwek. Przełożyć do garnuszków i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około godzinę (zapiekać w 180*C). Spożywać na gorąco.

PS. Jeśli ktoś nie posiada garnuszków ze Wschodu to może to być niewielka brytfanka.
Dobra jeści!

kategoria potrawy: mączne

rodzaj potrawy: przekąski

czas przyrządzania: ok. 90 minut

autor: ks. Michał Wasilczyk

kraj: Polska

składniki:

składniki:
1 kg ziemniaków,
pół średniej kapusty,
duża marchewka,
3 ząbki czosnku,
1 duży filet dowolnej ryby,
oliwa z oliwek,
majeranek, kminek, sól, pieprz (przyprawy wedle uznania)
drukuj

podobne przepisy