*do przygotowania potrzebne są 4 garnuszki gliniane
Ziemniaki obrać i pokroić jak na zupę, kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce do warzyw, czosnek drobniutko posiekać, rybę pokroić w niewielką kostkę przyprawić. Wszystko dokładnie wymieszać z oliwą z oliwek. Przełożyć do garnuszków i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około godzinę (zapiekać w 180*C). Spożywać na gorąco.
PS. Jeśli ktoś nie posiada garnuszków ze Wschodu to może to być niewielka brytfanka.
Dobra jeści!
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: mączne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: ok. 90 minut
autor: ks. Michał Wasilczyk
kraj: Polska
składniki:
składniki:1 kg ziemniaków,
pół średniej kapusty,
duża marchewka,
3 ząbki czosnku,
1 duży filet dowolnej ryby,
oliwa z oliwek,
majeranek, kminek, sól, pieprz (przyprawy wedle uznania) drukuj
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic