Wyślij przepis!

z cerkiew.pl

Owsiane sezamki

Masło, wodę, cukier i kakao rozpuścić, dodać płatki, aromat i zagotować. Uwaga! Trzeba wszystko gotować na bardzo małym ogniu, bo się szybko przypala. Dodać bakalie.
Na blachę sernikową położyć papier do pieczenia i wyłożyć gorącą masę. Można po wierzchu posypać wiórkami kokosowymi.
Kroić w romby po ostygnięciu.

kategoria potrawy: mączne

rodzaj potrawy: wypieki

czas przyrządzania: ok. 30 minut

autor: Irena

kraj: Polska

składniki:

składniki:
4 łyżki kakao (można dodać dodatkowo gorzką czekoladę, lub czekoladę w proszku)
1/2 kostki masła roślinnego/margaryny
2 szklanki cukru (mniej cukru, jeśli dodajemy czekoladę w proszku)
8 łyżek stołowych wody (mleka w wersji niepostnej)
3 szklanki płatków owsianych
aromat rumowy
bakalie (opcjonalnie)
drukuj

podobne przepisy