Fasolę moczyć w zimnej wodzie co najmniej przez kilka godzin (najwygodniej zostawić ją na noc).
Następnie ugotować fasolę w osolonej wodzie. Kiedy fasola będzie już miękka odcedzić wodę, zostawiając odrobinę do duszenia. Fasolę wymieszać z koncentratem pomidorowym i kostką sojową. Dodać przyprawy, drobno posiekany czosnek, posolić i dusić na małym ogniu przez 20 minut.
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: warzywne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: ok. 120 minut
autor: Nina M.
kraj: Polska
składniki:
składniki:2 szklanki fasoli
2 - 3 garście kostki sojowej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
ząbek lub dwa czosnku
przyprawy (majeranek, cząber, ostra papryka - po bretońsku; chilli - po meksykańsku)
sól
drukuj
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic