Przygotowanie ciasta:
Składniki połączyć, wyrabiać ciasto ok. 5 minut. Odstawić na 0,5 godziny, można na dłużej w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie nadzienia z pieczarkami:
Pieczarki i cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju, doprawić do smaku.
Przygotowanie nadzienia z ziemniakami i fasolą:
Ugotowane ziemniaki i cebulę drobno posiekać i wymieszać z fasolą z puszki. margarynę rozpuścić, dodać posiekaną natkę i koperek, podgrzać i zalać ziemniaki i fasolę. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Przygotowujemy ciasto, rozwałkowujemy i formujemy uszka napełniamy nadzieniem. Gotujemy w dużej ilości wody na wrzątku przez ok. 7 minut.
Pielmieni można przygotować na zapas i przechowywać w zamrażarce. Niespodziewani goście będą zachwyceni operatywnością gospodyni.
Do przygotowania pielmieni warto zaopatrzyć się w specjalną formę (okrągła forma z dziurkami).
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: warzywne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: ciasto-0,5 godziny, nadzienie z pieczarkami-10 minut, nadzienie z ziemniakami i fasol�?- 2 godz. i 15 minut, przygotowanie pielmieni- 20 minut
autor: El??bieta Aleksiejuk
kraj: Rosja
składniki:
składniki:Ciasto:
2szklanki mąki
4 łyżki oleju
2/3 szklanki wrzątku
Można dodać trochę soli i pieprzu
Nadzienie do pielmieni z pieczarkami:
0,5 kg pieczarek
można dodać kilka leśnych grzybków
1 cebula
Przyprawy sól, pieprz, tymianek
Nadzienie do pielmieni z ziemniakami i fasolą:
3 ugotowane ziemniaki
1 cebula,
1 puszka fasoli
4 łyżki margaryny
1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki,
1/4 szklanki pokrojonego koperku drukuj
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic