Fasolę namoczyć na noc następnie ugotować. Obrane warzywa: seler, marchew, pietruszkę oraz ryż ugotować.
Wymieszać wszystkie składniki (zemleć albo zmiksować), dodać bułkę tartą (ok.30 dag). Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Całość wyłożyć na blachę wysypaną bułką tartą. Piec około 40 minut.
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: warzywne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: ok. 90 minut
autor: Marfik
kraj: Polska
składniki:
składniki:2 szklanki fasoli lub soi (lub trochę tego, trochę tego)
pół szklanki ryżu
pół selera
2 pietruszki
3 marchewki
4 ząbki czosnku
35 dag bułki tartej
sól, pieprz majeranek drukuj
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic