Przygotować masło smakowe: masło utrzeć z zmiażdżonym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, bazylią oraz olejem na gładką masę. Dodać szczypiorek doprawić solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki przygotowanego masła i obsmażać krewetki na jasnozłoty kolor. Na każdej położyć po trochu pozostałego masła. Podawać z plastrami cytryny i masłem smakowym.
Smacznego
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: mączne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: ok. 30 minut
autor: Marfik
składniki:
pół kilo średnich lub dużych krewetek (świeże lub rozmrożone)masło smakowe:
6 łyżek masła roślinnego
1 cytryna
4 ząbki czosnku
2 łyżeczki oleju
sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia
2 łyżki posiekanego szczypiorku drukuj
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic