Wyślij przepis!

z cerkiew.pl

Pierożki z ciasta drożdżowego

Z podanych składników należy wyrobić ciasto drożdżowe. Następnie wyciąć kółka z ciasta, nadziać farszem (utuszone grzyby z cebulką i kapustą). Zlepiamy pierożek i układamy na papierze na blaszce do pieczenia. Smarować je rozbełtanym jajkiem i upiec w piekarniku.

kategoria potrawy: mączne

rodzaj potrawy: przekąski

czas przyrządzania:

autor: Nina Gorbacz

składniki:

składniki:
na ciasto drożdżowe:
- 1 kg mąki,
- 1 szkl.cukru,
- szczypta soli,
- 6 jaj,
- 1 opakowanie drożdzy -10 dag,
- starta cytryna (do zapachu),
- ćwierć kg masła,
- mleko do rozpuszczenia masła;

na farsz:
- suszone grzyby,
- cebula,
- kapusta kiszona.
drukuj

podobne przepisy