Z podanych składników należy wyrobić ciasto drożdżowe. Następnie wyciąć kółka z ciasta, nadziać farszem (utuszone grzyby z cebulką i kapustą). Zlepiamy pierożek i układamy na papierze na blaszce do pieczenia. Smarować je rozbełtanym jajkiem i upiec w piekarniku.
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: mączne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania:
autor: Nina Gorbacz
składniki:
składniki:na ciasto drożdżowe:
- 1 kg mąki,
- 1 szkl.cukru,
- szczypta soli,
- 6 jaj,
- 1 opakowanie drożdzy -10 dag,
- starta cytryna (do zapachu),
- ćwierć kg masła,
- mleko do rozpuszczenia masła;
na farsz:
- suszone grzyby,
- cebula,
- kapusta kiszona.
drukuj
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic